Agriturismo Il Granaio

Modica | SiciliŽ

"Coccolate i vostri sensi, dimenticate lo stress, espandete la mente", oftewel "verwen uw zintuigen, vergeet de stress en verruim uw geest" ; dit is de manier waarop agriturismo Il Granaio u welkom heet. Agriturismo Il Granaio is een unieke plek, opgebouwd door de familie di Raimondo, die met passie en originaliteit de traditionele Siciliaanse stijl heeft weten te combineren met hedendaags comfort. Het ligt op 9 kilometer van Modica, één van de bijzondere barokstadjes van Zuidoost-Sicilië.
In de prachtige tuin staan amandelbomen, palmen en ook "Il Carrubo", de Johannesbroodboom, een boom die voornamelijk in het Middellandse Zeegebied voorkomt en zo typerend is voor Sicilië. De boom staat bekend om de hoge voedingswaarde van de peulen, het johannesbrood. De peulvruchten genoten bij de Romeinen een bijzondere status, zo vernoemde de Romeinse familie Cicero zich naar de kikkererwt (cicer). De 11 kamers zijn rustiek en smaakvol ingericht, met verschillende decoraties en kleuren, daar elke kamer vernoemd is naar een bloem. Een speciale vermelding verdienen de 3 suites; ontworpen om indruk te maken, elegant en comfortabel, ingericht met stijl en aandacht voor elk detail. Het restaurant "Donna Concè" serveert typische Siciliaanse gerechten en specialiteiten uit de omgeving van Modica, bereid met de verse producten van de agriturismo geheel in navolging van de slow food traditie.
In de tuin ligt het schitterende zwembad met uitzicht op het platteland rond Modica. Tevens heeft Il Granaio een indrukwekkende Spa: een mooi ontworpen plek om de harmonie te herstellen tussen lichaam en geest.
Agriturismo Il Granaio is een bijzondere plek, maar wat vooral bij blijft is de hartelijkheid en aandacht van de broers Giovanni en Giuseppe en hun familie.