genieten op SiciliŽ

8-daagse rondreis

Sicilië is een veelzijdig eiland dat het hele jaar te bezoeken is. In de winter, het najaar of het voorjaar zijn er weinig toeristen en kunnen de bezienswaardigheden rustig ontdekt worden. Sicilië kent een Middellands zeeklimaat met warme zomers en zachte winters: de temperatuur daalt zelden onder de 10 graden met uitzondering van de bergen in het binnenland.
Sicilië heeft een lange en rijke geschiedenis. Er zijn overblijfselen uit de tijd dat de Grieken in de 8e eeuw v. Chr. naar Sicilië kwamen en er belangrijke steden stichtten. In Siracusa is een archeologisch park te bezichtigen met o.a. het Griekse theater uit de 5e eeuw v. Chr. Cefalù, met een schilderachtig oud centrum, was al in de prehistorie bewoond en beleefde zijn bloeitijd onder de Normandiërs. De beroemdste ruïne van Sicilië is het Teatro Greco in Taormina uit de 3e eeuw v. Chr.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Siracusa; dit was de mooiste en rijkste stad van de oude Griekse wereld. Het oudste deel van de stad heet Ortigia en is het eiland waarop de stad in 734 v. Chr. werd gesticht. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden.

• Cefalù; een bekende badplaats aan de kust van de Tyrrheense Zee. Het behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Dit schilderachtige stadje met een lang zandstrand heeft pittoreske middeleeuwse straatjes en interessante bezienswaardigheden zoals de kathedraal.

• Taormina; ook wel de ‘parel van Sicilië' genoemd. Een stad om gezien te hebben waarbij vele beroemdheden u al zijn voor gegaan. Gelegen op een berghelling, met diverse bezienswaardigheden, een gezellig stadscentrum met restaurants, winkels, cafés en altijd de met sneeuw bedekte vulkaan Etna op de achtergrond.