Palazzo PersonŤ

Lecce | ApuliŽ

In het hart van het historisch centrum van Lecce ligt Palazzo Personè. Het ligt zeer centraal ten opzichte van de meest belangrijke monumenten die deze stad bezit. Piazza Sant'Oronzo is het levendige plein in het centrum en vanaf het plein loopt u de smalle straat Via Umberto I in, waar deze luxe bed & breakfast zich bevindt. Het is gevestigd in een herenhuis uit de 16e eeuw dat op een hoek staat bij de Basilica di Santa Croce, het meest representatieve barokmonument in Lecce. De bed & breakfast is vernoemd naar Diego Personè, een componist uit de 17e eeuw die in dit historische herenhuis gewoond heeft. Na een renovatie zijn er zes stijlvolle kamers gecreëerd. De kamers hebben stenen muren gemaakt van ‘pietra leccese', de typische steensoort uit Lecce. Ze zijn ingericht met hardhouten vloeren en moderne meubels en stralen een warme en elegante sfeer uit. Er zijn details uit het verleden terug te vinden, zoals de zuilen van een synagoge die hier ooit op deze plek gestaan heeft. De kamers zijn gelegen op de begane grond en kijken uit op de steegjes van de binnenstad, op de binnenplaats van het herenhuis of op de adembenemend mooi versierde basiliek. Het ontbijt wordt geserveerd in het aangrenzende café. In de kelder is een wijnbar met een ruime keuze aan uitstekende wijnen. Ook kunt u plaats nemen in het restaurant waar u kunt genieten van heerlijke gerechten.
Er heerst een sfeervolle ambiance, waarbij design meubels gecombineerd zijn met de geschiedenis en traditie van dit historische gebouw.
Een aangenaam verblijf in het hart van Lecce en een ideaal uitgangspunt om door de smalle straten te lopen en zo deze prachtige barokstad te leren kennen.