Tenuta SantíEmiliano

Otranto | ApuliŽ

Tussen de havenstad Otranto en het vissersdorpje Porto Badisco ligt de agriturismo Tenuta Sant'Emiliano. Vanuit de ligstoelen in de tuin heeft u een spectaculair uitzicht over de Adriatische Zee, met zijn grillige baaien en witte rotsen. Het panorama is "stupendo" zoals de Italianen dit woord met een zeker respect uitspreken als iets écht de moeite waard is...
U ziet de resten van de Torre di Sant'Emiliano, de oude wachttoren waar de agriturismo zijn naam aan ontleend. Langs de hele kustlijn van Apulië zijn overblijfselen van stenen wachttorens te zien, ze werden in de zestiende eeuw gebouwd tijdens het bewind van Karel V als onderdeel van het verdedigingssysteem om aanvallen vanuit zee te trotseren. De torens werden op drie kilometer afstand van elkaar gebouwd langs de hele kust, zodanig dat ze met elkaar konden communiceren.
Vanuit de Tenuta Sant'Emiliano worden excursies georganiseerd langs de rotsachtige kust van de Salento, waar kreken en baaitjes worden afgewisseld met kleine stille strandjes.
De Sant'Emiliano is een échte agriturismo, dat zie je en dat proef je! De biologische producten vers van het land, in samenspel met gepassioneerd koken levert een onovertroffen culinair resultaat.
De gastvrijheid van Antonio en Giusi én dat "stupendo" uitzicht maakt deze plek onvergetelijk.