Villa Giusso

Vico Equense - CampaniŽ

Een stenen boog is de entree van Villa Giusso, een voormalig klooster uit 1600. De Villa ligt op een hoogte van 400 meter en is bereikbaar via een smalle landweg van ca. 1 kilometer. De Amalfi kust ligt op 15 minuten rijden met als dichtstbijzijnde plaats Vico Equense. Op 20 minuten rijden liggen Sorrento en Positano.
Bij aankomst krijgt u het gevoel helemaal terug te gaan in de tijd als u onder de boog door de tuin met de oude zuilen binnenloopt en daar de statige villa met de waterput ziet liggen.
U wordt hartelijk ontvangen door Giovanna en haar familie in de sfeervolle salon of op het dakterras met uitzicht op de baai van Napels. Zij zullen u alles vertellen over de geschiedenis van dit voormalig klooster dat door de familie Giusso in 1830 is gekocht en als zomerverblijf diende voor de familie. Tijdens de rondleiding ziet u antieke meubels en schilderijen uit de 17e en 18e eeuw, de 17e eeuwse keuken met keramiek, de kapel van de familie, de wijn- en olijfolie kelder met originele vaten en potten en niet te vergeten het museum met originele familiestukken zoals speelgoed, kleding, hoeden, ledikantjes en andere voorwerpen. In de villa zijn 5 kamers gevestigd en in de naastgelegen voormalige monnikenhuisjes zijn de overige 4 kamers gelegen.
U kunt een prachtige wandeling maken op het landgoed dat 13 hectare groot is. Geniet van de wijngaarden, olijfbomen, fruitbomen, de moestuin, de zingende vogels, de geur van de natuur en het adembenemende uitzicht op het schiereiland van Sorrento! Het is een bijzondere ervaring om hier te verblijven en om al het moois te ontdekken dat deze omgeving te bieden heeft!