Vakantie in Italië | SiciliŽ

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / SiciliŽ


Hotel en agriturismo

SiciliŽ


Het eiland Sicilië ligt voor de punt van de Italiaanse laars en wordt van het vaste land gescheiden door de straat van Messina. Het is het grootste en dichtstbevolkte eiland in de Middellandse zee en tevens de grootste regio van Italië. Palermo is de hoofdstad van Sicilië.

De regio Sicilië bestaat behalve uit het eiland zelf uit enkele kleinere eilanden: de Eolische of Liparische eilanden, Ustica, de Egadische eilanden, Pantelleria en de Pelagische eilanden. Voor de noordkust van Sicilië liggen de Eolische eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit zeven vulkanische eilanden en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Sicilië is een prachtig en veelzijdig eiland en populair voor een vakantie. Het wordt ook wel ‘het eiland van het licht' genoemd omdat het de meeste zonuren van Europa heeft. Sicilië heeft een afwisselende natuur, een grillige kustlijn met mooie stranden en een heuvelachtig landschap in het binnenland met als hoogtepunt de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa.

De geschiedenis van Sicilië is lang en rijk. Het eiland is in handen geweest van tal van overheersers zoals de Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen en de Normandiërs. Er zijn schitterende tempels, amfitheaters en prachtige steden te bewonderen uit deze verschillende tijdperken. Het Griekse Theater in Taormina, uit de 3e eeuw v. Chr., is de beroemdste ruïne van Sicilië. De Romeinse mozaïeken van de Villa Casale del Romana zijn wereldberoemd. De Dom van Monreale is een meesterwerk uit de Normandische periode. De stad Noto is het hoogtepunt van de Siciliaanse Barok, deze unieke architectuur bloeide in de 17e en 18e eeuw en heeft Sicilië een origineel karakter gegeven.

De Trinacria is een geliefd vakantie souvenir van Sicilië. De term Trinacria werd in de oudheid gebruikt voor Sicilië en betekent in het Grieks ‘drie punten'. Het is het symbool van Sicilië en vertegenwoordigt de driehoekige vorm van het eiland. Op de vlag van Sicilië prijkt dit symbool met drie gebogen mensenbenen en in het midden het hoofd van Medusa.

Een vakantie op Sicilië is genieten van lekker eten, goede wijnen, een adembenemend landschap, de zee, natuurgebieden, gezellige oude stadjes, kleurrijke markten, de gastvrijheid van de inwoners en de talrijke indrukwekkende monumenten uit drie millennia. Kortom, het zonnige eiland biedt voor ieder wat wils voor een onvergetelijke vakantie!

Terug naar alle hotels en agriturismo