Plaats en tips

Er worden excursies georganiseerd voor bezoek aan steden in de Jato vallei, Monreale en Palermo.

Per april 2014 is "Principe Spa" in gebruik genomen. Dit is naast de agriturismo en bevat een Spa en 7 Suites (5 Suites en 2 Spa Suites). "Aqua Spa" is een bijzonder en modern ingerichte ruimte met aandacht voor elk detail en typische elementen uit de Siciliaanse cultuur en de omgeving.
Indien u verblijft in één van de suites dan is de toegang tot de Spa inbegrepen. Gasten die verblijven in "Casale del Principe" betalen voor de toegang tot de Spa € 23,50 p.p. van maandag t/m vrijdag en € 28,50 p.p. voor zaterdag en zondag. Inbegrepen bij de toegang tot "Aqua Spa": een Finse sauna, Turks bad, tepidarium, douches, relaxruimte met kruidenthee, overdekt verwarmd zwembad.
Tegen betaling worden er diverse behandelingen en massages gegeven; vooraf reserveren is noodzakelijk.

San Giuseppe Jato

Ligt aan de voet van de berg Jato, waar een archeologisch gebied bezocht kan worden. Hier liggen de ruïnes van een Agora (dorpsplein) en een theater, beide gedateerd uit 300 v. Chr., en de Tempel van Aphrodite die gebouwd werd in 550 v. Chr. Door de sterke aanwezigheid van water zijn er veel molens in de Jato vallei. Tot het begin van de 19e eeuw waren de molens nog actief en was de maalindustrie de belangrijkste voor alle omliggende dorpen.

Monreale

Is een stad die zeker een bezoek waard is. Hoogtepunt is de Dom Santa Maria la Nuova uit de 12e eeuw en het belangrijkste bouwwerk van de Noormannen op Sicilië. De Dom laat een variatie zien van Arabische, Byzantijnse en Normandische stijlen. Met goud ingelegde mozaïeken bedekken elke muur, elk gewelf en elke nis. Monreale staat ook bekend vanwege de meest indrukwekkende kloostergang in Italië die tot het voormalig benedictijner klooster behoort.

Palermo

Is de hoofdstad van Sicilië en een fascinerende stad aan de Tyrrheense Zee. Hoewel Palermo een negatief imago heeft betreft de maffia, merkt u daar als toerist helemaal niks van. De stad, die in de 8e eeuw v. Chr. gesticht werd, heeft een groot aantal interessante bezienswaardigheden. Uitnodigende winkelstraten zijn Via Marqueda, Via Roma en Corso Vittorio Emanuele. Verder zijn er diverse levendige markten.

Segesta

De tempelzuilen van Segesta vormen een bijzonder mooi en interessant bouwwerk. De tempel van Segesta is een Grieks heiligdom in Dorische stijl die nooit afgebouwd is. Het werd rond 425 v. Chr. door de Elymiërs gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht op de omgeving en ligt net buiten de oude stad van Segesta. Het theater werd gebouwd in de 3e eeuw v. Chr. en ook dit ligt bovenop een heuvel. Om het jaar wordt dit theater nog gebruikt voor openluchtvoorstellingen.